Hükümetin Kupon tabir edilen çok değerli arazileri satarak ekonomiyi canlı tutma düşüncesi ne kadar işe yarayacak bilinmez. Ancak Deri,Tekstil ve üretim sahası başta olmak üzere bir çok sektörün zorda olduğunu da her gün çevremizde görmek mümkün.
Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber
İstanbul Times Yayın Grubu İş Çevrelerini Gezdi Her Tarafta Şikayet Var Yayın Grubu olarak İSTOÇ,Tahtakale,Laleli,Zeytinburnu,Merter,Osmaniye İkitelli Organize sanayi bölgesi başta olmak üzere bir çok yeri gezerek ticaret erbabı ile konuştuk. Ortak kanaat ise son yıllarda işler zaten iyi değildi ama seçim süreci ile alakalı olarak şimdi daha da işler durgun görüşü hakim
Zeytinburnu’nda Deri üretim ve ticareti yapan İ.A şunları söyledi.
1989 dan beri Deri ve kürk ürünleri imalatı ticareti ve ihracatı yapıyorum. Belli zamanlarda işimiz de durgunluk ve sıkıntı vardı. Ancak Rusya’nın kargo fiyatlarını çok yükseltmeleri ile de işimiz bitme noktasına ulaştı. Son 3 yıla kadar 35 tane eleman yanımda çalışıyordu. Ama şu an sadece 3 kişi kaldık. Aslında işyerimi kapatsam daha karlıyım ama iş var iken tanesi 3.000 dolar olan Kürk Overlok makinesi şu an sadece 150 dolar ediyor. Maliyetlerimiz artıyor ama buna karşın işlerimiz azalıyor. İşi ters giden sadece ben olsam suçu kendimden bulacağım ama sektörün duayenleri bile işyerlerini kiraya verip en az hasarlara canlarını kurtarmanın derdine düşmüş durumda ifadelerinde de bulunan derici esnafı İ.A. sektör çok zorda dedi.
Hükümet Orta Gelir grubuna sahip kesime kulak asmalıdır
Kötü giden ekonomik gidişatta en çok etkilenen kesimin orta kesim olduğunu ifade eden uzmanlar bu durgunluk başlamadan önce borçsuz harçsız işini yöneten bir çok esnaf şu an bitme aşamasına gelmiş durumda. Konuştuğumuz esnaflar işlerini bırakmaları halinde ne iş yapacaklarını bilmediklerini ifade ediyorlar.
Üretim alanı yok olmak üzere
İş aleminin ortak ifade ettiği konu ise hangi alanda olursa olsun imalat yapanların bu çalışmalarından dolayı pişman oldukları bir ortama doğru her gün yaklaştıklarını ifade eden orta ölçekli atölye sahipleri işin sonuna geldiklerini ifade ederek artık Türkiye’de üreterek yaşama şansımız olmadığına inanıyoruz görüşü hakim. Zaten büyük çalışan bir çok Tekstil ve diğer sektörde çalışan firma zaten yıllardır üretimlerini işçilik,Sigorta ve diğer masrafların daha düşük olduğu ülkelerde üretim yaparak Türkiye’de satışını yapıyorlar. Özetle esnafa bir dokunduk bin işittik. Henüz her şey bitmemişken devlet orta ölçekli üreticisine yaşama imkanı sunacak bir zemin oluşturması gerekir. Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)