10 kursiyere pazartesi ve perşembe günleri iki grup halinde verilen eğitimlerde, ince kas gelişiminin yanı sıra sosyal rehabilitasyon da amaçlanıyor.
Kursta oldukça hevesli görünen gençler, yaptıkları kuş, uçak, şapka, vazo, kalem kutusu, çöp tenekesi ve çiçek gibi birçok figürle hem fiziksel hem de zihinsel kabiliyetlerini geliştiriyor. Origami yaparken beynin her iki lobunu da kullanan birey, bir noktaya odaklanmanın neticesinde içinde bulunduğu döngüden çıkma imkanı buluyor. Ayrıca, işlerine zihinsel ve bedensel odaklanan kursiyerler, eğitimden üzerlerindeki stresten kurtulmuş olarak ayrılıyorlar.
Birinci ve ikinci yüz yıllarda Çin’de ortaya çıkan daha sonra Japonya’da önemli bir yer edinen Origami, kağıt katlama sanatı olarak tercüme edilmektedir. Genelde kare kağıtların kullanıldığı ‘Origami’de çok sayıda karmaşık model canlı ya da cansız figürler yapılmaktadır.
Kağıtla Gelen Mutluluk...
Kağıtla Gelen Mutluluk...
Güncel
AKDEM Engelliler Koordinasyon Birimi, engelli bireylerin fiziksel ve zihinsel kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla Origami (Kağıt Katlama Sanatı) kursu düzenliyor.