Ölüme bile sebebiyet verebilen yer fıstığı alerjisinin tedavisi için umut doğdu. Doktorlar, yoğurtta bulunan bir bakterinin iyileştirici etki yapabileceğini söylüyor.
Araştırma Avustralya'nın Melbourne kentinde yapıldı. Yaşları 1 ila 10 arasında değişen 28 çocuğa kademeli olarak artan şekilde yerfıstığı proteini verildi. Çocuklar, yer fıstığı proteini ile birlikte belirli bir ölçüde probiyotik bakteriye de maruz bırakıldı.
Bu bakterinin adı ''lactobacillus rhamnosus''. Bakteri yoğurtta buluyor. Araştırma sırasında çocuklara uygulanan doz, her sefer için 20 kg yoğurttakine denk.
2 ila 5 hafta içerisinde çocukların yüzde 82'sinin yer fıstığını bir miktara kadar tolere edebildiği görüldü. Araştırmacılar bunu, yer fıstığı hatta diğer gıda alerjilerinin tedavisi için ilk adım olarak görüyor. Uzmanlar, bu yöntemin evde denenmemesi konusunda uyarıyor.
Yer fıstığı alerjisi dilde şişme, kurdeşen, istifra gibi belirtileri olan, ölümle bile sonuçlanabilen ciddi bir alerji türü. Dünyada yer fıstığı alerjisi olan 10 milyondan fazla kişi bulunduğu belirtiliyor.
Ölümcül alerjiye yoğurt umut olacak
Ölümcül alerjiye yoğurt umut olacak
Güncel
Yer fıstığı alerjisi, kesin tedavisi bulunmayan ciddi bir sorun. Ancak Avustralyalı araştırmacıların buluşu, alerjinin tedavisi için umut oldu. Araştırmaya göre yoğurtta bulunan bir çeşit probiyotik bu alerjiyi tedavi edilebilir