Türk Milli Eğitimindeki Kırılmalar

Güncel

Demokrat Pati İlçe toplantısının bu haftaki konusu “Türk Milli Eğitimi’ndeki Kırılmalar” oldu.

 Her hafta gelenekselleşen Demokrat Parti ilçe toplantısında açılış konuşmasını yapan Süleyman Uluocak, iki yılda bir sürekli değişen Milli Eğitim Bakanlığına değindi. Süleyman Uluocağın, kısa konuşmasının ardından Aydınlar Ocağı Genel Başkan Yardımcısı ve Başöğretmen olarak bilinen Doç. Dr Sakin Öner sözü aldı.
Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Elif Günay
Sakin Öner Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya koyduğu 4+4+4 Eğitim Sistemi ile alakalı şunları söyledi, “Süleyman Uluocağın’da belirttiği gibi, Ülkemizde aynı hükümet döneminde 5 defa Milli Eğitim Bakanı ve eğitim politikası değişti. Her gelen Milli Eğitim Bakanı bir önceki bakanın yaptığını ya tamamen kaldırdı ya da o sistemi değiştirmeye çalıştı.”

 Bir Toplumun Gücü Sahip Olduğu İnsanların Kalitesiyle Ölçülür
Bir milleti ayakta tutan en önemli unsur “Eğitim”’dir. Bunun en güzel örneği Japonya ve Almanya’dır diyen Öner, Büyük lider Atatürk’ün Eğitim için ne kadar çok çaba verdiğini söylerken şimdilerde ise Eğitim üzerinden Siyaset yapıldığını dile getirdi.

 “Eğitim gelişmiş Ülkelerde Siyasetin üstündedir. Ülkelerin çoğunda, Milli Eğitim Bakanlığı yoktur, Eğitim Bakanlıkları vardır. Ülkemizde Eğitim üzerinden yapılan her şey Siyasi Politika esaslıdır. Atatürk’te Kurtuluş Savaşı sonrasında, Askeri Ordu savaşı kazanmıştır. şimdi sıra İrfan Ordusunda diyerek öğretmenlere seslenmiştir.” Diyerek konuları daha detaylı anlattı.

 4+4+4 Sistemi
"4+4+4 sistemi, Hiç bir analiz ve araştırma yapılmadan, Milli Eğitim Bakanından habersiz olan taslağın onaylanması ile oluşmuştur. 4+4+4 ile okul öncesi eğitim kalktı. Böylelikle İlkokul 3 yıla inmiş oldu "dedi. Çocukların 1.sınıflarda çocuklar küçük olduğu için doğru dürüst ders yapılmadığını sınıflarda oyun oynandığını dile getirdi.

Orta öğretime bakıldığında,“3 yıllık olan Ortaokullar dönemi 4 yıl olunca öğrenciler 1 yıl fazladan okumuş oluyor. Aynı zamanda ihtiyaçtan fazla imamhatip okulu yapıldı. Bu gençliği bölmektir. Alt yapı hazırlanmadan bunlar yapılamaz Oy almak için bunlar olmamalıydı” dedi

Çocuklar perişan vaziyette.
Meslek liselerin durumu çok kötü! Meslek okullarımız yetersiz ve aynı zamanda okullardaki donanımlar eskiyor böylece diğer Ülkelere nazaran kalite kaybediliyor. 

Dershane Okulun Rakibi Değildir.
"Şuandaki dershane kavgasının dershaneyle alakası yoktur.Öğrenci her an dershanem kapatılacak düşüncesi ile kendini sınava hazırlayamıyor.Bu düşünce ile öğrencilerin hayalleriyle oynanmaya başlandı. Hükümet ve Dersaneler ortak bir noktada buluşmak zorunda. Okul insanı hayata hazırlar dershaneler ise sınavlara hazırlar. Bizler okulda test diye bir şey görmedik öğrencilerde çok görmüyor. Fakat bu sınav test sınavı ve dershane öğretmeni okul öğretmeninden daha çok sınav sistemini biliyor. Sınavlar kaldırmadan dershaneler kaldırılmamalı." diye eklerken, "Ben bu kavganın hemen hallolacağını sanmıyorum" dedi.

Bu Ülkede Zeki Çocuklar İçin Okullar Yok Dünyada Var.
"Türkiyede ölçme değerlendirme yok. Bizde zeki çocuklar kaybolup gidiyor. Öğrencilerin zekâ seviyelerine göre okul olmadığı gibi, okulların tümünde aynı hizmet yok. Ülkemizde birçok okul birincileri istedikleri bir liseye giremiyor zaten okul puanıyla öğrencinin bir liseye gitmesi doğru değil. "diyen Öner, " Eğitim bir ülkenin iskeleti omurgasıdır. Şuanda bizim omurgamızda kırıklar çatlaklar var. Eğitimi sağlıklı hale getirmek için milli hükümete ihtiyaç vardır. "diyerek sözlerini bitirdi..

 Her hafta devam eden Demokrat Parti İlçe toplantısı, soru -cevap şeklinde ilerledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.