Zeytinburnu’nda önlem alınmayan süs havuzunda elektrik kaçağına kapılan 2 çocuk öldü! Sorumlusu kim?

Güncel

Hazırladıkları yazılı soru önergeleri ile İstanbul’un birçok noktasında belediyelerin denetiminde bulunan süs havuzlarında meydana gelen ölümlere ve kazalara dikkat çeken İBB CHP Meclis Üyeleri, “Son günlerde şehrimizde süs havuzları, aydınlatma direkleri, gölet ve barajlarda münferit kazalar olmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu Merkez Efendi Mahallesinde serinlemek için girdikleri süs havuzunda meydana gelen elektrik kaçağına kapılan iki yavrumuzun vefatı ile sonuçlanan kaza hepimizi derinden üzmüştür.
Belediyemizin İstanbul genelindeki bu tür yerlerde alınmış ve alınacak tedbirleri gözden geçirerek elde edilen sonuçlar doğrultusunda gerekli çalışmalar yapması gerekmektedir” uyarısında bulundu. CHP İBB Meclis Üyeleri başka bir önergede de “Yaz sezonunun başlamış olmasının ardından yurttaşlarımız denize girmeye başlayacaktır. Denize girilebilecek alanlar nerelerdir? Denize mutlak girilmesi sakıncalı olan yerler nerelerdir? Yurttaşların can güvenliği ve sağlık açısından alınan önlemler var mıdır? Varsa nelerdir?” Sorularını İBB Başkanı Kadir Topbaş’a yönelttiler.


Zeytinburnu’nda önlem alınmayan süs havuzunda elektrik kaçağına kapılan 2 çocuk öldü! Sorumlusu kim?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Haziran ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri;Fikret Konya, Ercihan Ekşi, Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar'ın imzaları ile verilen ve Başkan Kadir Topbaş’ın cevaplaması için Başkanlık Makamına oybirliği ile havale edilen yazılı soru önergeleri şöyle;


Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:
 Son günlerde şehrimizde süs havuzları, aydınlatma direkleri, gölet ve barajlarda münferit kazalar olmaktadır. Zeytinburnu Merkez Efendi Mahallesinde serinlemek için girdikleri süs havuzunda meydana gelen elektrik kaçağına kapılan iki yavrumuzun vefatı ile sonuçlanan kaza hepimizi derinden üzmüştür. Belediyemizin İstanbul genelindeki bu tür yerlerde alınmış ve alınacak tedbirleri gözden geçirerek elde edilen sonuçlar doğrultusunda gerekli çalışmalar yapması gerekmektedir. Bu kapsamda;


1.
 Bu yatırımlar ile ilgili yapılan elektrik projeleri Elektrik Mühendisleri Odası tarafından onaylanmakta mıdır?


2.
 Herhangi bir arıza anında devreye girecek kaçak akımın önlenmesine yönelik gerekli düzenek bulunmakta mıdır?


3.
 Elektrik işleri BEDAŞ'ın dışında belediyemiz tarafından da yapılmaktadır. Bu uygulamalarda BEDAŞ standartlarına uyulmakta mıdır?


4.
 Bakım ve onarımlar, (kuvvetli akım elektrik tarifleri talimatnamesi ve alçak gerilim tarifeleri talimatnamesine göre mi) hangi talimatnamelere göre yapılmaktadır.


5.
 Bu talimatnamelerde belirtilen bakım periyot, süre ve şartlarına uyulmakta mıdır?


6.
 Yapılan inceleme ve kontroller sonucunda hangi süreler ile kaç rapor sunulmuştur?


7.
 Bu tür problemlerin yaşanmaması için, aydınlatma, su birikintileri, gölet, baraj ve havuzlarda ne gibi önlem ve tedbirler alınacaktır?


8.
 Son üç yılda İBB sorumluluk alanında, aydınlatma direkleri su birikintileri, havuz ve göletlerde kaç kaza yaşanmıştır, bunlar nerelerde meydana gelmiştir? Detayları nedir?


İstanbullu nerelerde denize girsin, nerelerde girmesin?


Yaz sezonunun başlamış olmasının ardından yurttaşlarımız denize girmeye başlayacaktır. Bu kapsamda İstanbul genelinde;


1.
 Denize girilebilecek alanlar nerelerdir?


2.
 Denize girilebilecek olarak belirlenen yerlerde en son yapılan su tahlil tarih ve sonuçları nedir? (varsa raporların eklenmesi)


3.
 Bu ölçüm ve tahliller kim tarafından yapılmıştır?


4. 
Denize mutlak girilmesi sakıncalı olan yerler nerelerdir? Yurttaşların can güvenliği ve sağlık açısından alınan önlemler var mıdır? Varsa nelerdir?

 

İstanbul Times Haber Ajsnsı (İTHA)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.