Zeytinburnu’nun Kitabını Yazan Adam Hizmete Talip

Güncel

31 Mart 2019 Yerel yönetim seçimlerine sayılı aylar kala Zeytinburnu Kulislerinde en çok konuşulan isim olan Zeytinburnu’nun kitabının yazarı ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu Başkanı Meslektaşımız Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner ile bir araya geldik.

Hüseyin bey 30 Küsür yıldır Zeytinburnu ilçesindesiniz adınız Zeytinburnu Kulislerinde aday gösterilecek şeklinde konuşuluyor neler söylemek istersiniz ?

Evet ben de sık sık bunu gittiğim bir çok yerde duymaktayım. Doğrusu bu durum beni mutlu da ediyor. Ancak şu an aday adayı olup olmamakla alakalı net bir kararım yok. Bugüne kadar topluma yararlı hiç bir hizmetten kaçmadım. Yakın çevrem, ailem ve siyasi büyüklerim ile istişare yapmadan adayım yada değilim demenin doğru olmadığını düşünüyorum.

 Zeytinburnu Times Röportaj / Çağla Pekgüleç

Peki Bir Zeytinburnu sevdalısı olarak Zeytinburnu deyince aklınıza neler geliyor diye sorsak ne dersiniz ?

Zeytinburnu deyince aklıma gelen her şeyi yazsam sayfalar yetmez ama özet olarak ifade etmek istersem Zeytinburnu deyince aklıma:”Seyitnizam Hazretleri, Merkezefendi Hazretleri ve çilehanesi - Camisi, Kazlıçeşme Fatih Camisi, Kazlıçeşme Merzifonlu Karamustafapaşa Mescidi, Erikli Baba Cem evi, Yedikardeşler Şehitliği, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi, Balıklı Rum Vakfı Hastanesi, Yenikapı Mevlevihanesi, Balıklı Rum Meryem Ana Kilisesi ve Ayazması, Panorama 1453 Müzesi, 8.Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın kabri, Merhum Adnan Menderesin Kabri, Merhum Erbakan’ın kabri başta olmak üzere sayısız tarihi eser ve büyük şahsiyet aklıma geliyor.

Belediye başkanlığı için adınız hangi parti için geçiyor ?

Otuz yıldan fazladır Zeytinburnu ilçesinin ekmeğini yiyor ve suyunu içiyorum. Aslen Malatyalıyım. Henüz 20 yaşında iken 1992’ de Malatya’nın kitabını yazdım. 21 Yaşındaki iken de 1993’ de ilk basımını yaptırıp ilde eğitim gören talebelerin istifadesine sundum.

2006 yılında düşündüm doğduğum yer olan Malatya’nın kitabını yazdım neden doyduğum yer olan Zeytinburnu ilçesinin kitabını yazmıyorum dedim ve hemen yazmaya başladım.

2008 Yılında kitabın yazımı biter bitmez basıma geçtik. 11 Yıldır “Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu” isimli kitabım satışta.

Ak Parti Zeytinburnu ilçe teşkilatında kurucu Mahalle başkanlığı, İlçe Yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkan yardımcılığı ve İstanbul il başkanlığından o zaman belde olan Beylikdüzü ve Kıraçta il koordinatörlüğü yaptım.

Bu çalışmalarımdan dolayı bir çok arkadaşım ve teşkilat mensubu beni Ak Parti'de aday olmak konusunda cesaretlendiriyor ancak ben böyle bir kararın çok mühim olduğunu hadi aday adayı olayım demekle olmayacağına inandığım için kendim bir yere adayım veya değilim açıklaması yapmış değilim.

Ak Parti dışında diğer bir çok parti yetkilisi de aday olup olmayacağımı zaman zaman soruyor ama dediğim gibi bu konuda henüz istişarelerimi yapmış değilim. Adımın geçmesi beni memnun ve mutlu ediyor ama şu an henüz adaylık ile alakalı bir kararım bulunmuyor.

Peki Sizce yerel seçimde partimi mühim aday mı ?

Bence aday daha mühim. Önemli olan adayın seçildiği yeri bilmesi ve o beldede olan en önemli özellikleri ön plana çıkararak başkanı olduğu beldeyi hak ettiği yere getirmeli.

Örneğimiz Zeytinburnu olduğu için burası ile alakalı size bir kaç örnek vereyim. Malum olduğu üzere daha önce ilçelerde belediye hizmetleri müdürlük şeklinde yerine getiriliyordu.

Merhum Özal 1984' de ilçe belediyelerinin kurulmasını sağladı. Zeytinburnu'nun da da 1984' de Anavatan partisi adayı Dr. Muzaffer Çavuşoğlu ilk başkan olarak seçildi.

1989'da ise DSP'den Hasan Yılmaz 2. dönem Belediye başkanı olarak seçildi.

1994'de ise Dr. Adil Emecan yine DSP de Belediye başkanı seçildi.

Murat Aydın ise 1999' da Fazilet Partisinde 4. dönem Belediye Başkanı olarak ilk kez seçildi.

Başkan Aydın daha sonra Ak Parti'ye geçiş yaptı. 2004 yerel yönetim seçimlerinde İlçenin 5. dönem Belediye başkanı olarak Ak Parti'de seçildi.(Bu başkanın 2. beş yıllık döneminin başlangıcı oldu)

Murat Aydın 6. dönem de ise yine Ak Parti'de 2009' da 3.kez başkan olarak seçildi.

Son olarakda ilçenin 7. dönem kendisinin de 4. dönemi olan başkanlığı 2014 yılında 4. kez başkan kazandı.

Murat Aydın 31 Mart 2019 itibari ile TAM 20 yıl Zeytinburnu Belediye başkanlığı yapmış olacak.

Son 30 yıldır Zeytinburnu üzerine kafa yoran ve iki sene öncede tarihi mekanlarımız ve şahsiyetlerimizi geniş bir şekilde yerli ve yabancı insanlara tanıtmak üzere kurmuş olduğumuz Geleceğim Zeytinburnu Platformu ile İstanbul'da tarihi mekan zenginliği bakımında 39 ilçe içinde 4.sırada yer alan Zeytinburnumuzun bu özelliğini hiç bir başkanın 35 senedir gündeme almaması beni çok ama çok üzüyor.

Bu aşamadan sonra yeniden Zeytinburnu ilçesinde deri ve diğer fabrikaları kurma şansımız yok. Ama her birisi içi dolu mücevher sandığı ayarında olan tarihi mekanlarımızı halkımızın istifadesine sunmamızın zamanı geldi geçiyor.

Peki siz 5 Bin kişiye iş 20 Bin Kişiye aş diyorsunuz bu nasıl olacak ?

Evet bu zor değil. Zetytinburnu ilçesinde yüzden fazla tarihi yapı var. Hiç bir tanesinden döviz girdisi sağlayamıyoruz.

Bakınız 1598 yılında Yapılan İstanbul'un en büyük ikinci Mevlevihanesi olan Yenikapı Mevlevihanesini Üniversiteye tahsis etmenin Ata et,ite ot vermek gibi uygunsuz bir durum olduğunu düşünüyorum.

Burada her gün saat 14.53 de ve 19.23 de olmak üzere günde 2 seans semanzenler mesleklerini icra etse ve iyi bir tanıtım ile her seans'a binlerce tursit iyi bir bilet ücreti ile izlese kötümü olur ?

Yeni başkan kim olursa olsun mutlaka tarihi mekanların tanıtım ve işletmesini yapacak bir vakıf kurulmalı ve ilçedeki tarihi mekanların hemen halkın istifadesine sunulması için bizler platform olarak her şeyi düşündük ve planladık. Bizim 5 Bin kişiye iş,20 bin kişiye aş dediğimiz sayı en düşük sayıdır. Başarmak için önce inanmak gerekir. Ben ve Platform yönetim kurulu üyelerimiz ve Yüksek istişare kurulu üyelerimiz bunun olabileceğine gönülden inanmış durumda.

Hüseyin Çetiner Özgeçmiş

Doğum:

1972 yılında Malatya’nın Kale ilçesine bağlı eski ismi ile Pirot yeni ismi ile Kıyıcak Köyünde dünyaya geldi.

Eğitim:

İlkokulu kendi köyünde bitirdi. Ortaokulu İstanbul Cağaloğlu Mahmutpaşa Ortaokulunda tamamladı.

Lise Tahsilini ise İstanbul Aksaray’da bulunan Valide Sultan Pertevniyal Lisesinde tamamladı.

Lisans (Üniversite) eğitimini de Eskişehir Anadolu Üniversitesinde yaptı.

Marmara Üniversitesi ve İstanbul Ticaret odasının 2 sene devam eden meslek edindirme kurslarına katılarak Muhasebe ve satış elemanı sertifikaları aldı.

Bir çok Yabancı dil kursuna katılarak İngilizce öğrendi.

Yazarlık

1989 Yılında Muzaffer Tunç tarafından çıkarılan Tribün dergisinde yazarlığa başladı. Dergi daha sonra ismini Malatya’nın Sesi olarak değiştirdi. Yıllarca hem yayın kurulu üyesi oldu hem de köşe yazıları yazdı.

1993’de Malatya’ da ki okullarda kaynak kitap olarak okutulan Malatya Kitabını yazdı ve basımını yaptırdı. Aynı kitap daha sonra 2. 3. Ve 4. Basımını yaparak yüz binlerce öğrencinin yararlandığı bir kaynak eser oldu. Şu an 4. Basımı halen satıştadır.

Çetiner 2008 yılında doyduğu yer olan Zeytinburnu’nun kitabını da yazdı. Bu kitap ta ‘ Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu” ismi ile yayınlandı.

Gazete, Haber Portalı, Web Tv Ve Haber Ajansı Sahibi oluşu

6 Şubat 2008 Yılında İmtiyaz sahibi olduğu İstanbul Times Gazetesi, www.istanbultimes.com.tr, Zeytinburnu Times Gazetesi, www.zeytinburnutimes.com , Başakşehir Times Gazetesi, www.basaksehirtimes.com , www.bagcilartimes.com , www.insaatemlakdunyasi.com , www.İstanbultimes.tv , www.İstanbulunsesi.tv , İstanbul Times Tv Özel You Tube Kanalı, www.İstanbul Times Tv Haber You Tube Kanalı, İstanbul Times Tv Haber Ajansı (İTHA) Hüseyin Çetiner You Tube kanalı başta olmak üzere her gün milyonlarca kişinin takip ettiği yayınları kurdu ve halen de işletiyor.

Siyasi Çalışmaları

Ak Parti İstanbul’da henüz ilçe teşkilatlarını kurarken İlçe kurma görevi verilen Ahmet Dokumacı ile irtibata geçti.

Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu parti de hangi görev verilirse verilsin seve seve yapacağını söyledi.

O zaman İlçenin en büyük 2. Mahallesi olan Sümer’in Kurucu Mahalle başkanlığı görevi verildi. Mahalle lokalini kendi maddi imkanlarını ile açtı.

13 Ay sonra yapılan ilk ilçe kongresi ile 13 mahalle başkanı içinde Üniversite mezunu olan tek mahalle başkanı sıfatı ile ilçe yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

28 Mart 2004 yerel yönetim seçimleri öncesi Kazlıçeşme de yapılan mitingin tertip komitesi içinde yer aldı.

Bu seçim öncesi 20 Mart 2004’de yapılan Kazlıçeşme Mitinginin tertip komitesi üyesi oldu. Alanı saat 12.30 ‘da CHP ‘ye teslim etmeleri gerektiği halde o zaman başbakan olan Erdoğan’ın alana geç gelmesinden dolayı zamanında alanı CHP ye teslim etmedikleri için haklarında açılan Kamu davası ile 3 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILDI.

28 Mart 2004 Yerel Yönetim seçimlerinden sonra ilçe başkanı yardımcısı olan Çetiner’in ilçe başkan yardımcılığı görevi 2006 ortalarında yapılan kongreye kadar devam etti.

Bu tarihten 29 Mart 2009 tarihine kadar Ak Parti İstanbul İl başkanlığında o zaman belde olan Beylikdüzü ve Kıraç’tan sorumlu il koordinatörü olarak görev yaptı.

29 Mart 2009 Yerel yönetim seçimleri için Ak Ak Parti Başakşehir Belediye Başkan Aday adayı oldu.

Sivil Toplum Kuruluşu Çalışmaları

1992 yılından beri İstanbul Ticaret odası üyesidir.

1995 yılında kurulan ve şu an 500 Üniversite öğrencisine burs veren Malatya İzollu vakfının kurucular kurulu üyesi ve şu an halen Yüksek istişare Kurulu (YİK) Üyesidir.

Zeytinburnu Tüm Malatya’lılar Derneğinin kurucular kurulu üyesi ve başkan vekilidir.

Zeytinburnu ile yatan ve Zeytinburnu sevdası ile kalkan Hüseyin Çetiner ilçede bulunan tarihi mekanların yerli ve yabancı turistlerin hizmete sunmak için 12 arkadaşı ile beraber Geleceğim Zeytinburnu Platformunu (GZP) kurdu. Güzel çalışmalara imza atan platform her kesimin takdirini görüyor.

Ayrıca 99 kişiden oluşan Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yüksek istişare heyeti de çalımalarına başlamış durumdadır.

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) Başkan Yardımcısıdır

Zeytinburnu tarihi mekanlarının ve şahsiyetlerinin yerli ve yabancı turizme kazandırmak adına çok sayıda seminerde konuşmacı oldu.

Çetiner Evli 4 çocuk babasıdır

Çetiner, Sena, Merve Safa, Zeynep Nisa adında 3 kız evladı, Yusuf Sıddık adına bir erkek evladı babası olan Çetiner ‘in 2 Kızı üniversite tahsili görüyor. Oğlu Lise tahsili en küçük kızı da ilkokul 4. sınıfta eğitim görüyor

Kaç, Dil konuşuyor ?

Türkçe - Kürtçe ve İngilizce dillerini yazar konuşur ve okur.

Zeytinburnu ve Demografik Yapı

1992 Körfez harbinden başlamak kaydı ile Zeytinburnu ilçesinin demografik yapısı Kürtçe konuşan insanlar lehine ciddi bir artış sergiledi.

Değişen bu yapıyı yakından tanıyan Hüseyin Çetiner 31 Mart 2019’ da yapılacak olan Yerel Yönetim seçimde Zeytinburnu için uygun bir aday olduğunu düşünüyor.

ÇETİNER ümmet anlayışını benimseyen yapısı ile bütün seçmeni ve ilçe teşkilatını kucaklayacağına inandığını ifade etti.

İlçenin KİTABINI yazan ve İlçede Gazete ve televizyon yayını yapan Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner ilçeyi en iyi ve çok tanıyan ve ilçede iyi derece tanınan bir şahsiyet olması Zeytinburnu için bir şansı olarak görülüyor.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.