Bilgi Evleri Üyeleri Tarihin Ve Kitapların Peşinde

Kültür-Sanat

Bilgi Evleri Üyeleri Tarihin Ve Kitapların Peşinde! Bilgi Evleri Üyeleri 50 kişi ile 9 Kasım Cumartesi Günü 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nı (TÜYAP) ziyaret edip, diğer 15 üye ile FSM Üniversitesi’ndeki Türk Tarih Kurumu, Yunus Emre Enstitüsü ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “550.Yılında Bosna-Hersek’te Osmanlı Mirası” Sempozyumuna katıldı.

Bilgi Evleri Üyeleri, her yıl büyük bir heyecanla açılmasını bekledikleri TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na katıldı. Fuarda yayınevlerinin kitaplarını dikkatle inceleyen üyeler, yayınevlerine ait stantları tek tek gezerek kitapların sınırsız dünyasını daha yakından görme fırsatı elde ettiler.
Zeytinburnu Times Haber Merkezi
Daha öncesinde ‘Gençlerle Baş Başa’ programı kapsamında Bilgi Evleri üyeleriyle tanışan Melek Çe, Cüneyt Suavi ve Tarık Uslu ile karşılaşan üyeler, yazarların imza günü olması hasebiyle kendileriyle muhabbet etme fırsatı buldular. Kitaplarını imzalattıran üyeler günün sonundaki bu güzel sürprizle beraber TÜYAP gezisini tamamlamış oldular.



Bosna Savaşı Müslüman Kardeşliğinin Uyanışıdır. 

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ziyareti sürerken aynı zamanda Bilgi Evleri üyeleri bir başka önemli yerdeydiler. Bilgi Evi Üyeleri, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü, Türk Tarih Kurumu ve Zeytinburnu Belediyesinin katkılarıyla düzenlediği "550.Yılın İzinde Bosna-Hersek Osmanlı Mirası Uluslararası Tarih Sempozyumu”na katıldılar.

8 -10 Kasım tarihinde açılışı ve ilk gün oturumu Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde (ZKS) gerçekleştirilen sempozyumun, 9 Kasım Cumartesi Günü başkanlığını Prof. Dr. Fikret Turan’ın yaptığı ‘Edebiyat’ oturumunda, Prof. Dr. Fatih Andı, ‘Modern Türk Şairinin Bosna Savaşı Duyarlılığına Dair Dikkatler’ başlıklı konuşmasında Bosna Savaşı zamanındaki şair ve şiirlerimizden bahsetti. Prof. Dr. Hasan Akay ise ‘Yahya Kemal Nazarıyla Bosna Hersek: Ne Yazık! Doğmuyoruz Şimdi O Topraklarda!’ başlıklı konuşmasıyla şairimiz Yahya Kemal’in gözüyle Bosna’yı tanıttı. Sırasıyla Doç. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu ‘Türkçe’den Boşnakça’ya Çevrilen Eserler Üzerine Tespitler’ başlıklı konuşmasıyla önemli eserler üzerinde durdu. Konuşmacıların Bosna Savaşı’nı ‘Müslüman Kardeşliğinin Uyanışı’ üzerine vurgu yaptığı oturum vesilesiyle üyelerimiz kardeş Bosna Halkını daha iyi tanıma fırsatını buldular.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.