Zeytinburnu'nu Çarpık yapılaşmadan kurtaralım
Gecekondu Zeytinburnusu daha iyiydi. Yolarımız sokaklarımız çamurdu ama en azında demir ve beton’a teslim olmamıştık.Bu ise ayaklarımız toprağa hasret kaldı. Böyle giderse kısa bir süre sonra çocuklarımızı TOPRAĞI ancak müzede göstereceğiz galiba. Beyler yazıktır
günahtır yapmayın etmeyin.
Zeytinburnu Plansız yapılmıştı şimdi güya kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yapılıyor ama eski çarpık yapılaşma ile aynı devam…
Belediye başkanı Murat Aydın ilk başta kentsel dönüşüm için çok çaba sarf etti ama % 25 kesinti olduğudnan dolayı halk sıcak bakamdı.
Şu an İBB ve Hükümet yeni yasalar çıkardı. Bundan dolayı vatandaşa bire bir daire verdiğiniz zaman herkeste eski yapısı yerine yenisine razı olur.
Şu an İBB ve Hükümet yeni yasalar çıkardı. Bundan dolayı vatandaşa bire bir daire verdiğiniz zaman herkeste eski yapısı yerine yenisine razı olur.
Murat Başkan her mahallede sevilip sayılan varlıklı ve güvenilir bir müteahhitle konuşup halkı ikna et ben referans olurum örnek projeler yapalım deseydi bunu başarma şansı yeni yasalardan sonra çok zor değil.
Bu kişi veya kişiler her mahallede 5 dönümlük bir arsa üretip örnek bloklar ile çevre düzeni,yeşili,içinde bitki ve ağaç olan prototip birer çalışma yapsaydı ilçede daha derli toplu ve düzenli bir kentleşmeye ön ayak olabilirdi. Kısa sürede para kazanıp işini dönderme hesabı yapan müteahhit 100 metre2 eski daire 200 bin lira ettiği için eskisini yıkıp yerine aynı ÇARPIK yapılaşma şekli ile sadece yeni bina olduğundan dolayı 400 bin TL ye satabildiği daire yaparak çevreye,kültüre,sanata ,mimariye hiçbir katısı olmayan binalar yapılması kentsel dönüşüm değil.
Murat Başkan elini taşın altına koysun özel sektör ile bire bir daire verecek 5 dönümlük arsa oluştursun ve ilk PROTOTİP projeyi yapsın
Halkın devlete karşı önyargısı kolay kırılacak gibi değil.Zeytinburnu’nda sağlıklı bir kentsel dönüşüm olabilmesi adına Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’ın referansında her mahallede sevilip sayılan 3-4 müteahhit bir araya gelip 5 dönüm arazi bir araya getirerek SELÇUKLU mimarisi ile kullanışlı ve çevreye saygılı binalar yapılarak diğer vatandaşa da bir bire bir daire verilirse bu çalışma ile herkes kazançlı çıkacak.
Belediye başkanı ilçesini kamuda bir kuruş para çıkmadan yenilemiş olmanın başarısını yaşayacak…
Müteahhit hem para kazanacak hem de konsorsiyum yaptığı kişi ile ileriyi yönelik daha da büyük projelere imza atabilecek…
Vatandaş ta % 25 kesinti olmadan evi kaç metre2 ise aynı şekilde ki bir büyüklükteki eve hiçbir fark ödemden kavuşmuş olacaktır.
İnşaat işinden anlamayan bir kişi olarak İBB ve Hükümetin verdiği İmar artışı ve kredi desteği ile bu işi başarmanın mümkün olacağına kalben inanıyorum.
Bu işin olması adına kendisini iyi kötü kanıtlamış 4 Müteahhit yeter.
Örnek Olsun diye Zeytinburnu ilçesini çok sevdiklerinden şüphem olmayan DÖRT Müteahhit ağabeyime sesleniyorum gelin ilçeniz için elinizi taşın altına koyun ve tüm Türkiye’ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm modeli uygulayın..
1-Abdurrahman Damaoğlu
2-Ercan Çelik
3-Mehmet Altuntaş
4-Ercihan Ekşi
Bu dört değerli müteahhit gerekirse 5.000 m2 lişk arsayı kendi paraları ile satın da alabilirler. Ancak yerinde kentsel dönüşüm olabilmesi için hak sahipleri ile ilçe belediye başkanı Murat Aydın’ın referansında bu iş 2 senede bitirilir.
Bir çok müteaahit tek başına 500 metre kare arsa alıp inşaat yapabiliyor. Dört kişi de 5.000 m2 lik arsa sahibini ikna edebilirler. Zaten size 1 sene sonra aynı yerde aynı metre kare daire vereceğim dendiği zaman değil 5 bin m2 belki de 1.000 m2 bile bir araya getirlebilir.
Değerli müteahhit ağabeylerim,Zeytinburnu’nun bu çarpık haline 1947 de İlçemizin etrafında kurulan tekstil fabrikalarında çalışmak üzere Trakya ve Anadolu’da gelen garip gureba vatandaşın başımızı sokacak bir yerimiz olsun mantığı ile yaptığı konutların aynısını sadece demiri biraz fazla yaparsanız sizin o zamanki yaşam ile bu günkü arasında ne fark var ?
Hiçbir menfaat gözetmeden Gazete,televizyon ve haber portallarımız ile projenin selameti için elimizden gelen katkıyı vereceğiz
Projenin daha rahat olabilmesi adına ilk etapta sahipleri ile anlaşılmış 2.000 m2 veya daha üstü yer ayarlanırsa diğer kişiler kolayca projeye ikna edilebilir…
Bir şeyi başarmak için önce inanmak gerek. Her önemli bir iş zorlukla başlamıştır.Ben ismini yazdığım dört müteahhidin bu işi başarıp herkesi
karşı çıkaracağına inanıyorum.
Zeytinburnu Times / Hüseyin ÇETİNER 12 Eylül 2014