banner32

Doğdukları ve Doydukları Yeri Unutmadılar

Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’ in kurduğu platform’da yer alan bir grup Zeytinburnu sevdalısı doğdukları ve doydukları yer olan Zeytinburnu ilçesinde bulunan tarihi yapıları halkın yararına sunabilmek için kolları sıvadılar.

Doğdukları ve Doydukları Yeri Unutmadılar
 İkinci toplantıda çok faydalı ve yararlı fikirler öne çıktı

Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP)  yönetim kurulu üyeleri Zeytinburnu ilçesinde bulunan tarihi mekanlar başta olmak üzere  geliştirdikleri projeleri ile binlerce kişinin evine ekmek götürmek adına güzel projeler ve fikirler  üretmeye başladılar.                   

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

13 Kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerinin % 95’inin katıldığı toplantıda ilk olarak yönetim kurulu üyelerinin kısa ve özet bir şekilde kendilerini tanıtmaları ile başlayan toplandı da şunlar konuşuldu:

Başkan yardımcısı eğitimci Müzeyyen Kurt şunları söyledi

Aslen Kastamonuluyum. Ama Doğma büyüme bir Zeytinburnuluyum. Platformumuzun kurucusu Zeytinburnu kitabının yazarı  Gazeteci Hüseyin Çetiner bana bu konuda bir çalışma içine gireceğini benimde yer alıp alamayacağımız söylediği zaman bunun çok değerli bir düşünce olduğuna inandığım için hemen kabul ettim. Hüseyin başkan yönetime almaya düşündüğü isimleri benimle paylaşınca daha da heyecanlandım. Beraber çalışacağımızım yönetimin içinde yer alanların büyük çoğunluğunu tanıyorum. Hepsi saygıdeğer insanlar. Biz kendimize  çok güzel bir Hadis-i şerifi rehber edindik. “İnsanların en hayırlısı  insanlara faydalı olandır”  Ben Milli Eğitim müdürlüğümüz ile görüşülerek ilçemizdeki tarihi mekanların ilkokul çağındaki çocuklarımızı tanıtılması için bir girişimin başlatılması çok isterim. İnşallah platformumuz Zeytinburnu için güzel işler yapacak. Buna can-ı gönülden inanıyorum” dedi.

Asuman Sula Durmuşoğlu yaptığı konuşma ile gönülleri fethetti

Bulunduğu her yerde fikir ve önerileri katkı sunan Asuman Sula Durmuşoğlu yaptığı konuşma da bütün yönetim kurulu üyelerinin  kalbini kazandı. Durmuşoğlu şunları söyledi “Benim köyüm, ilçem  şehrim Zeytinburnu. Nuripaşa Mahallesinde doğdum. Bu ilçede doğdum ve burada yaşıyorum. Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner başkanımın kurduğu ve beni de yönetimine aldığı Geleceğim Zeytinburnu Platformu’nun ilçemiz için yapmayı düşündüğü çalışmaların sonuna kadar arkasındayım. 

lçemiz, ülkemiz ve dünyanın ortak tarihi mirasları söz konusu. Bu güzel projeler için çalışmak bana gurur ve onur veriyor. Ekibimiz güzel, sahip çıktığımız değerler güzel inşallah sonucu da güzel olacak. 

Dediğim gibi hep beraber ilçemizin değerlerini önce yurt içinde sonrada yurt dışında milyonlarca kişiye tanıtacağız. Bunu yapmak için hem imkanımız var hem de bilgi birikimimiz” 
dedi.  

Adnan Saygılı ise şunları söyledi “Bütün güzel işler düşünmek ile başlamıştır. Doğduğumuz ve doyduğumuz yer Zeytinburnu  için dolayısıyla burada yaşayan halkımız için yapacağımız çalışmalar ile güzel işler ortaya koyacağımızdan endişem yoktur. Ekip güzel. Projeler güzel. Sonuçta çok güzel olacak. Bugün  bu toplantıda arkadaşların  fikir ve görüşleri beni çok mutlu etti. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak başarıyı  elde edeceğimize olan inancımız tamdır.

Çağla Pekgüleç ise İstanbul Times tv de sunduğu  Sokak Nabzı programı için Zeytinburnu 58 Bulvar caddesinde 30-40 ve 50 yıldır Zeytinburnu’nda ikamet eden bir çok kişiye bu ilçede bulunan bir tarihi eserin adını sayarmısınız diye sorduk inanın bana % 90’ı bir tek eserin adını bile söyleyemedi.  İşte bu eksikliği kendi gözümle gördüğüm için bana mesleği öğreten gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in platform da yer almak ister misin   teklife evet dedi. Kesinlikle platfomumuzun ilçemize katkısı olacak dedi.

Süleyman Dağ  şunları söyledi “çocukluğumda bir  binanın 3.veya 4.katına çıktığımız zaman tarihi surları gözümüzün görebildiği yere kadar görüyorduk. Çok yüksek binalar bu hakkımızı elimizden aldı. Benim önerim de artık buraları izlemek için yetkililerimiz seyir terası yapsınlar yerli ve yabancı turistler  surları tepeden izlesinler şeklinde olacak. Gazeteci yazar Sayın Hüseyin Çetiner’in kurduğu ve bizi de yönetim kurulu için uygun bulduğu Geleceğim Zeytinburnu Platformu içinde olmaktan gurur ve onur duymaktayım” dedi

Sezer Yazar ise Yağ satan bal satan çocuklar neden bugün başka şey satıyor dedi…

Ben 1976 yılında Zeytinburnu Sümer’de doğdum. Henüz ben 8 yaşında iken Zeytinburnu Belediyesi kuruldu. Bu ilçede engelsiz bir yaşam olması en öncelikli dileğim. Bizim çocukluğumuzda  sokaklarda yağ satarım bal satarım oyunları oynayan çocuklar bugün bonzai satıyor insan satıyor.  Yıllardır Zeytinburnu’nda tarihi mekanları, kültürü sanatı savunan bir oluşum neden yok diye hayal ederdim. Yıllardır bildiğim ve tanıdığım Zeytinburnu kitabı yazarı aynı zamanda İstanbul Times Yayın Grubu İmtiyaz sahibi Sayın Hüseyin Çetiner Zeytinburnu ilçesindeki tarihi mekanların korunması ve turizme kazandırılması için kurduğu Geleceğim Zeytinburnu Platformunu duyduğum zaman heyecanlandım. İyi ki böyle bir oluşum oldu iyi ki beni de davet etti. Bir önceki yerel yönetim seçimlerinde siyasi partilerin belediye başkan adayları ile konuştum. Hiç birisinin bizim platformun düşündüğü gibi bir düşüncesi ve yol haritasının olmadığını gördüm. Oysa Çetiner’inde dediği gibi bu saatten sonra Zeytinburnu ilçesinde fabrika kurarak  gençlerimize iş kapısı açamayız ama tarihi mekanlarınızı yerli yerinde kullanırsak binlerce kişiye yeni iş sahası açmış olacağız.

Zeytinburnu ilçesinin marka değerini artıran çalışmaların başında Zeytinburnu Spor Markası geliyordu ama bugün amatör lige düştü. Plansız göç Zeytinburnu ilçesini daha zor soktu inşallah bu konularda hükümet ve yerel yöneticiler çalışma yapar. Sonuç olarak hep beraber tarihi mekanlarımızı hak ettiği yere getirmek adına çalışmalıyız” dedi.

Tülay Gençtürk Biçer ise, Doğma Büyüme Gökalp mahalleli olduğunu söyledi. Aynı zamanda Kent Konseyi Kadın meclisi yönetim kurulu üyesiyim. Hüseyin Çetiner bana Zeytinburnu ilçesinde bulunan tarihi eserler hakkında bilgi vermeden önce detaylı bir bilgim yoktu ve bu konuda kafa yormamıştım. Ama gerek yayın organlarında yaptığı haberler ile gerekse de yaptığımız görüşmelerde verdiği  bilgilerde ilçemizdeki önemli tarihi eseler hakkında bilgi sahibi oldum. Biz Kadın meclisinde yaptığımız görüşmelerde ilçemiz için nasıl  çalışmalar yapabiliriz diye kafa yorarken aklıma ilçemizde bulunan tarihi yapıların resimlerini çizecek öğrenciler  arasında bir yarışma başlatmak geldi ve bu fikrimi arkadaşlarla paylaştım. Bu platform olmasaydı aklıma böyle bir öneri gelmeyecekti. Platform ile güzel işler yapacağımızdan endişem yok dedi.

Arzu Sidal Mardin’de doğduğunu ama uzun süredir Zeytinburnu’nda yaşadığını ifade eden Sidal Zeytinburnu Belediyemiz tarihin izinde ismi ile lise son sınıf öğrencilerine ilçedeki tarihi mekanları gezdiriyordu ama bunu daha genişletmek ve ilkokul 4.sınıfa kadar indirmek lazım dedi.

Osman Kumadan ise Zeytinburnu’dan bulunan tarihi mekanlar Geleceğim Zeytinburnu Platformu üyelerinin yaptığı çalışma ile hak ettiği yere gelecek. Zaten yönetim kurulu üyesi arkadaşların yaptığı konuşmaların kalitesini dinleyince kendimi Türkiye Büyük Millet meclisinde sandım. Bu kadar bilgili ve ilçe sevdalısı insan ile beraber aynı platformun yönetiminde bulunduğum için kendimi bahtiyar ad ediyorum. Mahalle muhtarlarımızdan başlamak kaydı ile ilçemizde bulunan  tarihi değerlerimizi herkese anlatarak hak ettiği yere getireceğiz dedi.

Platformun kurucusu Hüseyin Çetiner ise şunları söyledi ”

Bir arkadaşımız bana gayet güzel düşünce ve projeleriniz var siz bunları gazetelerinizde  ve diğer yayın mecralarınızda yayınlıyorsunuz. Ya yarın öbür gün başka birisi bu projelerinize sahip çıkarsa ne diyeceksiniz dediğinde. Aklıma ünlü filozof Aristo’nun şu sözü geldi.

Bir gün askerler Aristo’yu kelepçelemiş cezaevine götürüyor. Eşi peşinden ağlamaklı bir sesle seni suçsuz yere cezaevine götürüyorlar dediğinde hanım sus demiş Suçlu olarak gitsek daha mı iyi dediği gibi ben de ne güzel zaten bizim amacımız birileri bunları yapsın diye  söylüyoruz. Bizim amacımız tarihi mekanlarımızın ve diğer fikirlerimizin hayat bulması ve  halkımızın yararına sunulması adınadır. Keşke bizim hayallerimizi ve düşüncelerimizi uygulamaya koyacak birleri çıksa biz onları ayakta alkışlarız. Amacımız hizmet  olduğundan dolayı herkesi bizim fikir ve düşüncelerimizi hayata geçirmeye davet ediyoruz dedim.                           

Zeytinburnu ilçesi içi mücevher dolu bir sandık gibi bekliyor ama biz anahtarı ile bu sandığı açıp içindeki mücevheri halkın yararına bir türlü kullanmıyoruz.

Zeytinburnu Belediye başkanımız sayın Murat Aydın 1999 dan bu yana ilçe için çok şey  yaptı. Biz de sayın başkanın işini kolay kılmak için dönem sonuna kadar kendisine ilçemizin gelişim ve değişimi için yapılmasında fayda gördüğümüz projelerimizi  anlatacağız.  Biz kesinlikle anlatmaktan bıkmayacağız ısrarla ve inatla binlerce kişiye ekmek kapısı olabilecek projelerimizin hayata geçmesi için var gücümüzle çalışacağız. Aslında konuşacağım çok şey var ama zaman almamak adına konuşmamı kısa kesiyorum ama yazılı meteryallerimiz de ve tanıtım filimlerimizde her şey detaylı olarak anlatılıyor. İddia ediyorum yapacağımız yazılı ve görsel çalışmalar ile bir sene sonra ilçe nüfusunu ne az yarısı tarihi mekanlarını bilmiş olacak. Bilince de sahşp çıkacak ve burada oluşan sinerji ile binlerce kişi evine ekmek götürecek.

Bugün bu toplantıda orijinal fikirler ve öneriler ortaya koyan bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Her şey Zeytinburnu için.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34