banner32

Tarihin Aynası Kültür Vadisi

2005 yılından itibaren, 5 etaptan oluşan, birbirinden farklı “139 ayrı projeyle” hayata geçirilen Kültür Vadisi Projesi, “10 yıldır” aralıksız olarak devam ediyor.

Tarihin Aynası Kültür Vadisi
Roma Dönemi, Bizans Dönemi ve Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nden bu yana günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış, fakat zamanla kaderine terk edilen ve sokak çocuklarının, kimsesizlerin meskeni haline gelmiş tarihi ve kültürel değerleri tekrar hayata döndürmeyi amaçlayan Kültür Vadisi Projesi, bugün 95’i bitmiş, 11’i devam eden, 33’ü ise proje kapsamına yeni dahil edilmiş bir halde devam ediyor.

Zeytinburnu Belediyesi’nin organize ettiği proje kapsamında: Merkez Efendi Cami, Seyid Nizam Cami, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, Kazlıçeşme Fatih Sultan Mehmet Cami, Yenikapı Mevlevihanesi, Merkez Efendi Çilehanesi, Derya-İ Ali Baba Türbesi, Yedi Şehitler Mezarlığı, Hacı Mahmud Ağa Mescidi, Karakol Binası, Yanmış Ahşap Konağı, Abdülbaki Paşa Kütüphanesi (Nağmedar), Merkezefendi Hamamı, Kazlıçeşme Hamamı, Hacı Bayram Çeşmesi, Meryem Ana Balıklı Rum Kilisesi, Balıklı Ayazması ve ayrıca Osmanlı hanedanlığından gelen birçok şahsiyetin mezarlıklarıyla beraber, Tanzimat Dönemi’nden sonra oluşturulan gayrimüslim mezarlıkları da projeye dahil edilerek gerekli tüm restorasyon çalışmaları gerçekleştirildi.

Bir diğer farklı proje olan Kültür Aksı sağlıklaştırması “Avan Yenileme Projesi” kapsamında ise Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Huzurevi, 700. Yıl Parkı ve çevresi veTürkiye Basketbol Federasyonu Binası da yenilenerek daha modern ve kullanışlı bir hale getirildi.
Bir zamanlar metruk bir halde bulunan, “Tarihin Aynası” diyebileceğimiz bu kültür hazineleri, 10 yıldır devam eden, “Kültür Vadisi Projesiyle” birlikte bugün geçmişteki günlerini aratmıyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34