banner32

Yunus Çiftçi : Her Şeyin Başı Eğitim

17 Yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde binlerce öğrenciye ışık olan Eğitimci Yunus Çiftçi 2004 yılında kendi eğitim kurumlarını kurarak bugün 500’e yakın çalışana isdihdam kapısı açması ve 5.000 binden fazla öğrenciye eğitim verme başarısı ortaya koydu. Eğitimci,yatırımcı Yunus Çiftçi ile başarılarını konuştuk.

Yunus Çiftçi : Her Şeyin Başı Eğitim
 Çetiner ve Pekgüleç Sordu Çiftçi cevap verdi

Sarı basın kartı sahibi Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in yıllardır yaptığı GÜNDEM programının konuğu başarılı bir şekilde Eğitim sektöründe ÇITAYI Yükseğe taşıyan Eğitimci Yunus Çiftçi oldu. Çetiner bu sefer gündem programını Gazeteci meslektaşı Çağla Pekgüleç ile beraber yaptı..

Yunus bey 17 Sene Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak Türk Eğitim sistemine hizmet ettikten sonra 2004 yılında Tomurcuk Eğitim Kurumlarının ilk şubesini açtınız bize kurumunuz ile alakalı biraz bilgi verebilir misiniz ?

1997 yılında öğretmenliğe başladım. Öğretmenliğimin 5. Yılında öğrencilerimizden daha nitelikli sonuçlar alabilme ve farklı bir yaklaşım getirme mantığıyla Tomurcuk Etüt Merkezi’ ni açtık 2004 yılında..

2004 yılından bu yana Tomurcuk Eğitim Kurumları ile beraber bünyemizdeki diğer eğitim kurumlarımız ile beraber eğitim sektöründe başarılı sonuçlar almaya devam ediyoruz.

Milli Eğitimde 17. Yılımı geçen yıl tamamladım. Ve şu anda profesyönel olarak eğitim sektörüyle ilgileniyorum. Tomurcuklarla beraber eğitim sektöründe büyüyoruz.

Şu an 500 Çalışan ve 5.000 den fazla öğrenci Tomurcuk Eğitim Kurumları ve bağlı diğer markalarınız ile yüzlerce aileye iş kapısı açmak ve binlerce öğrenciye eğitim hizmeti sunmak nasıl bir duydu ?

Bu gerçektende kolay değil. Eğitim açısından da öğrencilerimize karşı, ülkemize karşı, neslimize karşı ciddi sorumluluklarımız var. Bunun yanında insanlara istihdam anlamında ülkemize karşı milletimize karşı sorumluluklarımız var. Zor ama keyifli.. Ben yaklaşık 26 yıldan beri Esenler’ de ikamet ediyorum. Bizim şu anda bu bölgede 5 tane kurumumuz var ve bünyemizdeki şirketimizde çalışan insan sayısı olarak kıyasladığımızda yaklaşık 600 bin nüfusu olan Esenler ilçesinin istihdam yönüyle belki de en güçlü kurumuyuz. İstihdam anlamında 1. Kurumuyuz… bu günlere tabi kolay gelinmedi. Bunlar sorumluluk gerektiren ve mücadele gerektiren süreçler.. 14 yıl özel eğitim sektöründeki mücadelenin tutarlı çalışmaları ve başarılı sonuçlarının ürünü. Bu durum bizim üzerimizde ki sorumluluğu her ne kadar arttırıyor olsa da sevincini de mutluluğunu da ziyadesiyle özelikle günümüz de

istihdamın bu kadar önemli olduğu bir süreçte üzerimize düşen sorumluluğu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Temennimiz inşallah bu sayıların eğitim başarılarılarıyla birlikte, verimli sonuçlarla birlikte çok daha yukarı rakamlara çıkması…

Tomurcuk Eğitim Kurumları olarak bu sene Küçükçekmece İlçesinin Halkalı semtinde yeni bir eğitim kurumunu hizmete açıyorsunuz burası ile alakalı kısa bir bilgi alabilir miyiz ?

Tomuruk Eğitim Kurumları tümüyle bizim 2004 yılında ilk okullarda başladığımız; bugün ortaokul, lise anlamında 17 şubesi ile hizmet veren bir kurum. Geçmişi dershane olan bir kurum. Biz yaklaşık 2 yıl önce dershanelerin dönüşümü sırasında Esenler’ deki kurumlarımızdan bir tanesini Tomurcuk Ortaokulu olarak dönüştürdük.

Kurum ilk yılında hem devlet okulları arasında, hem de ilçedeki kolejler arasında girdiği tüm akademik sınavlarda ve etkinliklerde sürekli en önde bir pozisyonda yer aldı. Buda tabi ki bizim üzerimizdeki hem özgüven hem sorumluluk anlayışımız noktasında cesaretimizi arttırdı.

Tomurcuk ile ilgili kalıcı okullar eğitim sektöründe dershanelerin ve etüt merkezlerinin dönüşmesi ile birlikte Tomurcuk’ un hedefini okullaşma olarak özellikle ana okulu, ilk okul ve ortaokul kategorisinde nitelikli eğitim vermeye yönelik olarak bu vizyon dahilinde bu yıl, hizmete girecek olan Halkalı Tomurcuk ortaokulunu hizmete sokacağız.

Şuan inşaat çalışmaları ve 2017-2018 eğitim yılına açılışımızı yapabilmek için var gücümüzle çalışmalarımız devam ediyor. Her yeni bir eğitim kurumu açılışında aynı heyecanı yaşıyoruz. O bölgede de en iyi eğitim kurumu olacağımızı ve en iyi şekilde hizmet vereceğimizi düşünüyoruz. Eğitim kurumları açma çalışmalarımız planlı bir şekilde devam edecek.

Tomurcuk Eğitim kurumları olarak Cumhuriyetimizin 100 yılı olan 2023 yılına kadar ne tür bir büyüme projeksiyonunuz var biraz bilgi alabilir miyiz ?

Biz gençlerimize daha kalitelive güzel eğitim hizmeti verebilmek,ve memleketine nesline daha faydalı daha üretken sonuçlar üretebilmek adına yola çıktık. Hepimizin üzerinde sorumluluklar var. Genç bir ülkeyiz. 2023 yılında ülkemiz 100. Yılını kutlayacak.

2017 yılı gibi dünyanın bugün bilim de teknolojide uygarlıkta geldiği yere baktığımızda ülkemizde özellikle özel sektörde hepimize 100. Yılda önemli sorumluluklar düştüğünü düşünüyorum. Bu noktada çok fazla şube açmaktan ziyade özellikle eğitim sektöründe Türkiye’ de değerlerin eğitimin olmazsa olmaz kriterlerinin taviz verilmeden muhafaza edilerek nitelikli sonuçlar üretilerek büyümesi gerektiğini faydalı sonuçlar üretesi gerektiğini düşünüyoruz. Üzerimizdeki misyon dahilinde bu başarılı sonuçlarla beraber biz önce İstanbul’ da –büyük bir metropol biliyorsunuz- sonrasında Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdumuzun bütün bölgelerinde Tomurcuk Eğitim kurumları’ nın Franchıse çalışmları dahil olmak üzere şubelerini açmayı ve 2023 yılına geldiğinde 50 şubeli nitelikli bir zincirin olması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temennimiz odur ki ülkemizin yüzüncü yılında, 2023 yılında ülkesine değer katan global bir Tomurcuk markasını herkese duyurmayı hedefliyoruz...

Çok yakın bir süre içinde TEOG sınavına giren 8.Sınıf öğrencileri tercih yapacak ama bu sene 17 binden fazla birinci var aileler ve öğrenciler tedirgin bir eğitimci olarak bu konuda neler söylemek istersiniz acaba ?

Türkiye şu an herkesin de taktir ettiği gibi bir çok konuda zorlu bir süreçten geçiyor. Ne yazık ki ülkemiz yakın bir zaman içerisinde eğitim sektöründe bulunan bir gurubunda etki alanında olması hasabiyle eğitim sektöründe önemli ve zorunluda değişiklikler oldu.

Bunlar hem sektörü, hem öğrencileri, hem mevcut sistemi ister istemez etkiledi. Tüm zamanlarda gördüğümüz en zor yılardan bir tanesi. Çünkü seçme kriterlerinin gerçekten zorlaştığı sınavdaki çok başarının çıkması sebebiyle okullarla ilgili daha önceden belirlenen kriterlerle ilgili çok değişkenlik arz ettiği için öncelikle bu yıl zor bir yıl.

Ancak her ne olursa olsun sonuçta öğrencilerin yüzdelik dilimleri var. Öğrencilerin aldıkları puanlar var. Artık eskisi gibi değil. Her öğrencinin kendi bölgesine gidebileceği Anadolu liseleri var. Her ne kadar ebeveynler bu noktada çok tedirgin olsalar da Milli Eğitim Bakanlığı’ nın açıkladığı yerleştirme yönergesine göre tercihlerini yüzdelik dilimlerine uygun olarak öğretmenleriyle okullarıyla ilgi alanlarına uygun destek guruplarıyla yürütecekler.

Burada sadece bu yıla mahsus puanlar ve yüzdelik dilimler de çok fazla yakınlık ve aynı puanlarda çok fazla yığılma olduğu için sıralamaların, öncelikli istenen okulların dikkatli seçilmesi gerekir.

Ancak her ne olursa olsun sonuçta hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak ve hiçbir öğrenci kendi derecesinin dışında bir yere de yerleşmeyecek. Bu süreç her ne kadar bu yıl böyle zor gözükse de aslına bakarsanız her yıl yerleştirme sınavları geldiğinde yaşanan tatlı bir süreç olarak biz bunu değerlendiriyoruz.

Ancak son olarak şunu da söylemek isterim ki bu yıl özellikle sıralamaları, tercihleri yaparken öncelikli beklentileri bölgeleri öğrencinin ilgi ve yeteneklerini doğru belirleyip bunların sıralamaları hakkında ve süreç hakkında güvendikleri kişilerden dediğim gibi öğretmelerden, okullarından yakın rehberlik almalarından yarar var diye düşünüyoruz.

Tabi ki bu konuda komuoyunun da takip edilmesi bir takım teknik süreçler hakkında bilgilendirme anlamında da yararlı olacaktır.

Bir eğitimci,bir insan, bir vatandaş olarak benim en güçlü savunduğum unsur iyi yetiştirdiğimiz iyi eğitim verdiğimiz nesiler bir çok şeyi başarabilir.

Eğitimli bir nesil olduğu zaman ona abğlı diğer bütün alanlarda yetişen her meslek erbabı iyi olacaktır.

Bireylerde iyi bir eğitim olduğunda adalet konusuna, eğitim olduğunda yönetim konusuna değerlerini koruma konusuna kadar her şeyin üstesinden gelebiliriz.

Asla vazgeçmememiz, asla pes etmememiz gerekir. Bizim yaşadığımız sorunlardan, bizim yaşadığımız problemlerden çocuklarımızın mümkün mertebe ertelenmesi ve iyi eğitim alması haklarının hiçbir zaman ikinci plana atılmaması gerektiğini düşünüyorum.. işin başı eğitim.. her şey eğitim…

Son olarak neler söylemek istersiniz ?

Çalışmalarımızı ve düşüncelerimizi milyonlarca kişiye ulaştrımanız için İstanbul Times Yayın Grubu olarak sizlere teşekkür ederim.

Röportaj : Hüseyin Çetiner - Çağla Pekgüleç- Foto : Kadir Karaka - Kamera : Erhan Şahin

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34