banner32

Burası neresi Temay temizlik ?

Zeytinburnu Belediyesi Ana binasının yanı başında biriken çöpler belediyeye gelenleri hayrete düşürdü... Muhabirimiz terzi kendi yırtığını dikemez misali bu anı fotoğraf makinası ile kayıt altına aldı...

Burası neresi Temay temizlik  ?
20 Mart 2013 Zeytinburnu Belediye önü Bahreyn heyetinin geldiği an saat 11.00

Yıllardır Zeytinburnu halkından para Kazanan Temay Temizlik Konarsaş'ın sosyal ,kültürel ve sanatsal faaliyetler için hiçbir çalışmanın içinde yer almaması veya alıyorsa da bu durumu basın ile payşlaşmadığı eleştiri konusu olmaya devam ederken Belediye'nin önünde bile yabancı bir heyetin geldiği bir anda çöp yığını olması görenleri hayrete düşürdü.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Çöp İhalesi alma dönemlerinde yaşanan ufak tefek sürtüşmeler olsa da yıllardır Zeytinburnu Belediyesinin Çöp toplama işini yapan Konarsaş firmasının hiç  bir sosyal ve kültürel faaliyetin içinde yer almaması ilçe halkı tarafından sorgulanmaya başlandı.
 
Dünyada büyük firmalar çevre,kültür,sanat ve sosyal çalışmalar destek oluyor 

Dünyanın bir çok şehrinde ciroları belli bir miktarı aşan her firmanın yazılı bir kural olmazsa da kültürel,sanatsal veya Sosyal bir faaliyete destek olarak o bölge insanına katkı yaparken yıllardır Zeytinburnu halkının vergilerinde çöp toplama hizmet bedeli olarak alan Konarsaş firmasının ilçe halkının yararına yaptığı bir çalışmayı ilçe basını olarak görmedik.   

Konarsaş'a sponsor olacağı Bir proje önerelim Temiz ve Yeşil sokak 

Her mahalle de Seçilmiş bir sokakta esnafın sahiplendiği yeşil sokak çalışmasına Temay Temizlik ve Konarsaş sponsor olsun sokak halkı,çiçek eksin,temizlik kültürü ile alakalı şiir ve yazıların bulunduğu çalışmalar yapsın.
 

10 Gün boyunca her gün bir iki saat o sokakta imza günleri,söyleşi ve folkor gösterisi yapılarak halka balkondan çöp atılmaması,en iyi temizliğin hiç kirletmemek olduğu kültürü sokaktan başlatılacak çalımalar ile temizlik kültürü halkın belleğine işletilebilir.

Proje yi bedava verdik uygulaması sokak halkından sponsorluğu'da Temay Temizlik ve Konarsaş'ta olsun

Nasıl ki Arap liderler halkın ihtiyaçlarına göre hareket etmediklerinden dolayı makam ve mevkilerini kabettilerse belediyelerin çöp toplayan firmaları da artık 20 yıl önceki metotlarla çöpü sokakta aldığımız zaman işimiz biter mantığını bırakmaları lazım.

Zeytinburnu Times Gazetes
i ve www.istanbultimes.tv olarak bu projeye medya desteği vermeye hazırız. Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın ve yardımcıları sürekli halk odaklı yenilikler yaparak  15 yıldır halkın desteklerini aldıkları gibi belediye ile iş yapan  firmalarda yeni dönemde ihale almak için bu tür tedbirleri artık almak zorunalar. 

Her şey Zeytinburnu için...


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34