banner32

Göçmenleri Suçlamak Yerine Göç Politikasını Sorgulamak Gerek

Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinin (SGDD-ASAM) 4.sünü yaptığı Basın Mensupları için “Göç & Mülteci” konularında Bilgi Ve Farkındalık Semineri Antalya’ da yapıldı.

Göçmenleri Suçlamak Yerine  Göç Politikasını Sorgulamak Gerek
 Program Derneğin Tanıtımı ile Başladı

SGDD-ASAM Program birimi sorumlusu Sefa Karataş kendi derneğini tanıtarak kısa bir sunum yaptı.

Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mahmut Şevket Bayram Açılış ve Kapanış Konuşması yaptı…

T.C.Başbakanlık Enformasyon Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Enformasyon Dairesi Başkanı Mahmut Şevket Bayram yaptığı konuşmada şunları söyledi Bugün burada 4.sünü yaptığımız basın mensupları için “Göç & Mülteci” konularından Bilgi ve Farkındalık Seminerinde vereceğimiz mesajlar bilgi amaçlıdır. Hepiniz zaten gazetecilik işinizi layıkı ile yapıyorsunuz.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) ın öncülüğünde güzel bir seminere ev sahipliği yapıyoruz. Genel Müdürümüz sayın Mehmet Akarca’nın hepinize selamlarını getirdim. Toplum olarak göç konusunda dünyada en çok göçmen alan ülke Türkiye oldu. Ancak bazı konularda yeterli bilgi olmadığı için bazı kesimler göçmenlere olumsuz bakış olduğunu görüyoruz. Bende eskiden genç Suriyeli erkeklerin ülkemizde bulunması yerine ülkelerini gidip savaşmalarını isterdim. Bir gün bir Suriyeli genç ile konuştum neden savaşmak yerine buraya geldin dedim. Bana kime karşı savaşım. Biz şu an dış bir düşman ile değil kendi içimizde bir savaş yaşıyoruz. Bir tarafta yer alır savaşırsam ya okul arkadaşım, ya akrabam ya da en kötüsü ile diğer bir Suriyeli memleketlim ile savaşmaktansa her şeyi geride bırakıp buraya sığındık demesi benim bu olaya bakışımı değiştirdi” dedi.

SGDD Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak amaçlarının ve basından beklentilerini anlattı

İbrahim Vurgun Kavlak, detaylı bir şekilde yaptığı sunumlar ile basın mensuplarına Sığınmacılar ve Göçmenler ile alakalı dikkat edilmesi gereken hususları ayrıntılı olarak yaptığı sunum ile anlattı. Daha sonra basın mensupları ile interaktif bir şekilde başarılı bir çalışmaya imza atan Kavlak’ın sunumu beni ile izlendi.

İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Göç Uzman Yardımcısı Hasan Yavuz Ünsal kurumu hakkında detaylı bir sunum yaptı

Ünsal slayt üzerinde yaptığı sunum ile görev yaptığı kurumunun yaptığı çalışmaları detaylı olarak basın mensuplarına anlattı. Özellikle Uluslararası Koruma ve Geçini Koruma hakkında açıklayıcı bir sunum yapan Hasan Yavuz Ünsal daha sonra sorulan sorulara cevap verdi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İletişim Asistanı Sevcan Hacılar sunum yaptı

BMMYK iletişim asistanı Sevcan Hacılar Kurumunun Türkiye’deki Faaliyetleri ,Mültecilerin Medyada Koruma ve İhtiyaç Odaklı Temsili konularında sunum yaparak ne tür çalışmalara imza atıklarını ifade etti.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) İletişim Asistanı Cem Mehmethanoğlu Göçmen algısı hakkında sunum yaptı

Uluslararası Göç Örgütün temsilcisi Cem Mehmethanoğlu’da (IOM)nin Kamuoyunda Göçmen Algısı ve İletişimine Yönelik Yaklaşımı konusunda detaylı bir sunum yaptı.

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu(UNICEF) iletişim sorumlusu Beste Gülgün ise Çocuk ve Medya konunu bir sunum yaptı.

Gülgün, Yaptığı sunum ile çocuğun her yerde çocuk olduğunu ve savaşlarda en çok acının hiç suçları olmadığı halde çocukların çektiğimi vurguladı. Özellikle çocuklar ile ilgili haber yapılırken çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Beste Gülgün basın mensuplarını da sunumuna katarak interaktif bir sunum ile çok başarılı bir çalışmaya imza attı.

Gazetemizin Kurucusu Hüseyin Çetiner’de yaptığı konuşmada şunları söyledi

Göç ve Göçmenlik insan tarihi ile eşit bir konudur. Dünya gerçeklerini bilen hiçbir kimse göçe karşı olmamalı. Ama plansız göçe karşı olmak ve hükümetlerin daha planlı hareket etmelerini sağlamak halkın görevi olmalı. Ben de son yıllarda 4 milyon’a yakın Suriyeli sığınmacının göç ederken nasılsa 6 ay içinde dönecekler bizim hiçbir plan yapmamıza gerek yok denilerek bir plan dahilinde yapılmayan göç bugün beraberinde çok büyük sorunları da getirdi. Kilis’in nüfusu 128 bin buraya 127 bin sığınmacı kabul edilmiş. Bu şehrin alt yapısı ve sağlık kurumları bu yükü nasıl karşılasın ? Çok geç olmasına rağmen hükümet hemen bugüne kadar yapmadığı planlamaları yapmalıdır dedi.

İki gün devam eden seminer‘ de bir çok vilayette gelen basın mensupları memleketlerine yeni bilgilerle dönmenin mutluluğunu yaşadı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34